Primeros Pasitos

Primeros Pasitos
PO BOX 397
07080 Palma de Mallorca
Illes Balears, SPAIN
anda@primerospasitos.com

Centremàtic 2012

publicado el 3 de septiembre de 2012

CENTREMÀTIC 2012

20 de setembre de 2012, 20:30h, Passeig des Born – Palma (Entrada lliure)

  • PEGASVS (Barcelona)
  • DUMMYHEADS (Palma)
  • JANSKY (Palma)

Centremàtic és ja una marca reconeguda i prestigiosa dins del món de la música moderna, dins i fora de les illes. Des de 2005, el festival ha apostat fort i amb decisió per una programació musical i artística arriscada i contemporània, a l’alçada del que es fa a altres contrades, combinant el més interessant de la producció internacional amb els artistes locals amb millor nivell. Ningú no imaginava, abans del Centremàtic, poder veure per aqui a gent com Daedelus, Alva Noto, DJ/Rupture o Martin Rev, i menys sense haver de pagar entrada per fer-ho.

Els primers anys del festival han estat íntimament lligats a les programacions artístiques del Centre de Cultura “Sa Nostra” de Palma; el festival no hauria estat possible sense la confiança i el suport imprescindible de tot l’equip de gestió cultural del Centre de Cultura, comandat per Francisca Niell, Biel Amer i Eva Mulet. Durant anys, el Centremàtic convertia el Centre de Cultura, les seves sales, terrasses i jardins, en un lloc a on l’esbarjo i la curiositat intel·lectual es donaven la mà. El públic, que no és tan barroer com moltes vegades ens volen fer pensar, ho va veure i va omplir totes les edicions des del primer dia.

Però les circumstàncies que enrevolten el festival han canviat molt en el darrer any. En pocs mesos, les obres socials de moltes caixes d’estalvis han tallat d’arrel els seus pressuposts o directament han desaparegut, i malhauradament per a tots la de Sa Nostra no ha estat una excepció. En aquest context, la continuïtat del Centremàtic semblava més que en perill. Però per sort, i després de moltes gestions, l’Ajuntament de Palma ha recollit el testimoni i ha impedit que desapareixi aquesta trobada de músiques d’avantguarda.

L’edició de Centremàtic 2012 és, necessàriament, una edició de transició. Hi ha ganes de treballar per reinventar l’event el 2013, i mentrestant i amb el poc temps i el pressupost disponible es tractava de fer un bon cartell per aprofitar l’escenari del Passeig des Born dins de les activitats de la Nit de l’Art de 2012. Un entorn una mica més convencional del que és habitual en el festival (pel format d’escenari únic), però igualment engrescador i amb tres artistes que mantenen ben alt el nivell de qualitat que sempre ha mantingut el Centremàtic.

PEGASVS és el nou projecte de Sergio i Luciana, dos activistes de l’underground de Barcelona que han revolucionat l’escena nacional amb el seu disc de debut. Armats de sintetitzadors vintage i aparells analògics, posen al dia el krautrock alemany amb tocs de pop contemporani i melodies còsmiques.

DUMMYHEADS és una aventura paral·lela (i sembla que efímera) d’alguns dels músics més respectats del panorama local. Membres de Sexy Sadie, L.A., Sterlin o La Puta Opepé, que s’han juntat per fer un homenatge a les bellíssimes cançons de Portishead. I ho fan d’allò més bé!

JANSKY és un dels grups més prometedors de la fornada més recent a Mallorca. La poètica sensual de Laia Martínez es mou lascivament sobre les bases electròniques de Jaume Reus, en un còctel hipnòtic i embogidor.© de 1997 y hasta el infinito Primeros Pasitos | usamos SPIP | web by Permanent