Primeros Pasitos

Primeros Pasitos
PO BOX 397
07080 Palma de Mallorca
Illes Balears, SPAIN
anda@primerospasitos.com

Disc de debut de Jansky

publicado el 18 de diciembre de 2012

Si fa unes setmanes anunciàvem la sortida del primer disc de Gran Sol, la nova referència de Primeros Pasitos ve a nom de Jansky, nom artístic d’una parella que combina la poesia de la catalana Laia MaLo i la música experimental i orgànica del mallorquí Jaume Reus. El seus concerts a l’illa han començat a crear un expectació inusitada per aquest projecte, i el seu fitxatge pel segell independent mallorquí era un secret a veus en els cercles més inquiets de l’escena musical illenca.

Jansky es defineix com un dúo del que ells han anomenat ‘electrovèrsia’: un nou concepte, proper a l’spoken word amb intenció rítmica i ballable, creat per la parella per donar a conèixer al món el seu característic estil musical, mesclant el vers amb l’electrònica.

El disc de debut de Jansky sortirà a la venda dia 21 de Gener de 2013 i se presentarà dia 1 de Febrer al Teatre Mar i Terra de Palma; un mini-elapé de set cançons, titolat “Un big bang a la gibrella”, amb portada del reconegut artista plàstic Amadeo Orellana, seguidor del grup des dels seus inicis. El disc tendrà distribució a Espanya i Portugal amb la distribuïdora Popstock/Everlasting, i les seves cançons es podran escoltar i comprar també en totes les plataformes digitals d’Internet (iTunes, Spotify, Amazon, Deezer, etc...). També a principis de 2013 el grup filmarà el seu primer videoclip, d’un dels temes de l’àlbum, ‘Punxa més’; la direcció serà a càrrec d’un altre reputat creador mallorquí: Luis Ortas, de Cinètica Produccions.

El projecte Jansky va néixer després que Laia MaLo guanyés, a finals de l’any 2010, el Premi Art Jove Balears de Poesia. Fou llavors quan decidí presentar la seva obra mitjançant una performance musical amb el compositor Jaume Reus, a la llarga l’altra meitat del grup. La proposta va ser molt ben rebuda pel públic i es varen animar a enregistrar tres temes/poemes que varen presentar al concurs de maquetes Sona9, organitzat per la revista Enderroc, Televisió de Catalunya i iCatFM. Al concurs hi varen quedar semifinalistes, d’entre prop de 200 participants.

A les seves composicions, la música electrònica interactúa amb sons d‘instruments analògics i amb elements orgànics com el cant d’un ocell, el so d’una porta, el vent o una rialla, de manera natural i elegant. La veu experimentada de la poeta Laia Martínez és l’encarregada de filar música i paraules i amarar la lírica a unes bases musicals molt preparades. Es tracta d’una proposta que flirteja amb el jazz, amb l’electrònica experimental i de ball i amb el drum’n’bass, donant com resultat un concepte innovador de música post-avantguardista difícil d’ignorar.

Pots escoltar 2 cançons del disc debut de Jansky al següent link:

https://soundcloud.com/primerospasitos/sets/jansky© de 1997 y hasta el infinito Primeros Pasitos | usamos SPIP | web by Permanent